Blog
‹ ÎNAPOI LA BLOG
POSTAT ÎN 19.06.2019 DE CĂTRE

Go Green Scooters au ajuns în Cluj-Napoca!

img

Go Green Scooters au ajuns în Cluj-Napoca!

Cum ar fi să înverzim orașele și să le redăm din sălbăticia pierdută? Fie că ne referim la mai multe oaze verzi sau o mai bună calitate a aerului, sunt multe aspecte ce pot îmbunătăți nivelul de trai al celor ce locuiesc în ele sau le traversează, atât când vine vorba de cetățeni, cât și de turiști.

Azi vă propun să descoperim mai multe despre Go Green Scooters – un proiect care-și dorește să aducă în Cluj-Napoca inovație și sustenabilitate prin intermediul scuterelor electrice.

Povestea Go Green Scooters

Go Green Scooters nu este o întâmplare. Povestea a început în cadrul programului Ro Win, sau Diaspora Start-Up, cum mai este cunoscut, unde Claudiu Neamțu și Rareș Ungureanu au început să-și pună întrebări legate de cum pot inova și investi în sustenabilitate, chiar și în orașele din România. Preocuparea pentru deplasarea în marile orașe într-un mod verde și pentru o calitate ridicată a nivelului de trai, i-a făcut să-și dorească să aducă în țară conceptul de închiriere a scuterelor electrice. Totul în epoca în care stăm din ce în ce mai mult în ambuteiaje și într-un trafic care se desfășoară bară la bară.

Atât Rareș cât și Claudiu au studiat în Danemarca și au expertiză în vânzări, marketing, economie și administrarea afacerilor, ambii fiind implicați în proiecte antreprenoriale și dezvoltarea acestora. Întrebați de ce și-au dorit să aducă Go Green Scooters în Cluj Napoca, aceștia au răspuns:

Clujul face pași mici constant pentru a deveni un smart city. Să nu uităm că e primul oraș din România ce a pus în circulație autobuze electrice de exemplu. Cred că aici e o deschidere mare spre tot ce înseamnă conceptul de oraș verde; există potențial. În plus, numărul semnificativ de turiști și nivelul de cultură al oamenilor au fost factori decisivi ce ne-au făcut să venim aici cu Go Green Scooters.  – Rareș

 

La întrebarea dacă avem nevoie de astfel de soluții în oraș, răspunsul îl vedem în jurul nostru mai ales la orele de vârf. Astfel de abordări sunt frecvent întâlnite în SUA sau în vestul Europei, iar acolo 30% dintre cei care folosesc aceste metode alternative pentru a se deplasa, utilizau înainte o mașină personală. Îți închipui cum ar fi să avem și în orașele din România cu 30% mai puțin trafic generat de mașini?

După mai multe luni în care au lucrat la planul de afaceri pentru a lansa Go Green Scooters în România, dar și pentru a trece prin toți pașii ceruți de către program, Claudiu și Rareș sunt pregătiți să lanseze această alternativă eco de a te deplasa prin Cluj-Napoca sau de a vizita orașul. Hai să descoperim Go Green Scooters.

Avantajele unui scooter electric

Dacă ți-am stârnit curiozitatea legată de aceste mijloace de transport, poate ai deja câteva întrebări despre ele. Cum arată un astfel de scuter și ce permisiuni sunt necesare pentru a-l conduce? Chiar este 100% electric și cât se poate circula cu el? Răspunsurile reprezintă de fapt chiar avantajele scuterelor electrice și modul în care sunt înglobate ele în conceptul Go Green Scooters. Hai să le descoperim!

  • Sigure și confortabile. Scuterele electrice au un grad mare de confort, iar la închiriere acestea vin cu o serie de accesorii: cască, vestă reflectorizantă, antifurt, asigurare, suport de telefon și hartă. Acestea au o autonomie de 90-120 km, ceea ce înseamnă 100 de ture între Cluj Arena și Opera Maghiară, via Parcul Central, 11 drumuri între Iulius Mall și Vivo sau 7 curse Aeroport – cartierul Mănăștur.
  • Sustenabile. Dacă te preocupă mediul înconjurător și vrei să poluezi cât mai puțin, scuterele electrice sunt o opțiune demnă de luat în calcul, având emisii reduse. În plus, echipa Go Green Scooters își propune să planteze 5 arbori în județul Cluj la fiecare 500 de închirieri.
  • Complet electrice. Scuterele au un motor de 1500W, pot suporta o greutate de până la 200 kg, pot ajunge la viteza de 45 km/h și da, sunt complet electrice. Iar când vine vorba de baterii, acestea intră într-o schemă mai largă de reciclare, așa că tot conceptul are în gând mediul înconjurător.
  • Nu necesită permis de conducere. Practic nu-i nevoie de certificări speciale pentru a conduce un astfel de scuter, ele fiind similare cu bicicletele sau trotinetele din acest punct de vedere.
  • Mobilitate sporită în timp redus! Îți dai seama ce înseamnă să nu mai fii blocat în trafic când traversezi orașul – fie cu treabă sau pentru a-l vizita?

Pe lângă toate aceste avantaje, nu pot să nu menționez inițiativa echipei Go Green Scooters de a organiza tururi ghidate în Cluj-Napoca cu ajutorul acestor scutere, împreună cu partenerii lor de la Questo, care ne pun la dispoziție un joc de explorare al orașului. În plus, echipa colaborează și cu Polisensio – o soluție inovativă de colectare și monitorizare a datelor despre calitatea aerului din oraș în timp real, pentru a semnala zonele cu nivel ridicat de poluare.

Experiența Go Green scooters

 

Băieții de la Go Green și scuterele lor pot fi găsite în Cluj-Napoca, pe Bulevardul Eroilor Numarul 32. Însă pentru a face o rezervare, e suficient să intri pe site-ul gogreenscooter.rosau pe pagina de facebook GoGreen Electric Scooter Rentals.

O dată făcută rezervarea (fie pe oră sau pe o zi întreagă), tot ce e nevoie să faci e să ridici scuterul de la sediu, în baza unui contract de închiriere. Poți înțelege prin asta termeni și condiții de utilizare.

După ce te-ai bucurat de oraș sau de plimbare, vei avea posibilitatea să lași scuterul într-un loc agreat cu cei de la Go Green sau să îl returnezi la sediu, împreună cu toate accesoriile pe care le-ai primit.

Iar dacă ești unul dintre early adopters ai acestui concept, nu uita să-ți faci o fotografie cu aceste mijloace de trasport în comun noncorformiste și să le spui și prietenilor tăi ce fain e să fii sustenabil și să te deplasezi în voie prin Cluj!

Nu e destul să găsești o problemă, dacă nu o și rezolvi. Noi asta vrem să facem, să facilităm transportul prin Cluj-Napoca într-un mod sustenabil. Și fun, bineînțeles! Așa că vă așteptăm să descoperim orașul pe scutere! – Claudiu

Articlo scris si publicat de Madalina Pintea (madalinapintea.ro)

Comentarii

DISTRIBUIE ARTICOLUL PE

FacebookTwitterGoogle+Pinterest